Tips voor elektrisch rijden

Proefrit met de Kia e-Niro [video]

Rijd mee met Thomas en Mika in de Kia e-Niro. Tijdens de rit geven we antwoord op de meestgestelde vragen over elektrisch rijden en de Kia e-Niro.
 
 


1. Wanneer profiteer ik nog van 4% bijtelling?
Voor de Kia e-Niro profiteer je van 4% bijtelling voor de modellen van 2019. Voor de modellen van 2020 betaal je 8% en vanaf volgend jaar wordt dat 12%.

2. Betaal je wegenbelasting?
Nee. Voor alle elektrische auto's betaal je geen wegenbelasting.

3. Wat is de actieradius van de e-Niro?
Afhankelijk van je rijstijl (sportief of rustig) en het type kilometers (stad of snelweg) is dat 300 km tot 500 km per accu.

4. Hoe lang gaat de accu mee? Heb ik daarop garantie?
De accu van een Kia gaat gemiddeld 10 jaar mee. Daarna werkt hij nog steeds prima op 80%-90% van het oorspronkelijke vermogen. Als je elke dag snellaadt, zal de accu minder lang meegaan. Kia geeft in ieder geval 7 jaar garantie op de accu.

5. Hoe zit het in het buitenland met elektrisch laden?
De Kia e-Niro berekent de beste route met elekrische laadpunten. Als je bijvoorbeeld naar Parijs of Barcelona wilt rijden, geeft de navigatie aan welke route je het beste kunt rijden met een elektrische auto. Je laadt een half uur / drie kwartier op en kunt weer door.

Over Renses Go! Green: dé EV specialist

Renses Go! Green is dé specialist op het gebied van elektrisch rijden. Naar de Kia e-Niro hebben we nog vele andere elektrische auto's staan. We geven je graag advies over welke auto het beste past bij jouw situatie, maar ook over bijpassende subsidies en bijtelling.

Daarnaast kun je jouw auto personaliseren met verschillende accessoires, zoals velgen en stoelbekleding.

Circlus, het pand waarin Renses is gevestigd, is het centrum van groene verduurzaming. Naast elektrische auto's kun je hier ook terecht voor andere duurzame investeringen, zoals zonnepanelen

Terug naar vorige pagina