Blog

Al zes jaar elektrospecialist

Volledig elektrische auto’s en plug-in hybrides zijn sterk in opkomst. Ze veranderen de automarkt zo snel dat het voor consumenten nauwelijks is bij te benen. Gelukkig kunnen die al ruim zes jaar lang vertrouwen op de elektroexpertise van Renses Alkmaar.
 
Is de actieradius van een volledig elektrische auto voldoende? Hoe zit het met de betaling als je gebruikmaakt van publieke laadpalen? Wat zijn eigenlijk de fiscale voordelen van een EV? En welke subsidies kun je als ondernemer krijgen? Zo maar een paar vragen over elektromobiliteit. Vragen die belangrijk zijn voor iedereen die wil overstappen van een brandstofauto naar een volledig elektrisch model of een plug-in hybride. De antwoorden heeft Renses Alkmaar.

“Wij zijn al meer dan zes jaar lang gespecialiseerd in volledig elektrische auto’s, plug-in hybrides en hybrides”, vertelt André Renses, directeur van Renses Alkmaar. “Daarin verschillen wij duidelijk van bijvoorbeeld merkdealers. Die hebben inmiddels redelijk wat geëlektrificeerde modellen in hun leveringsprogramma, maar verkopen toch nog steeds voornamelijk brandstofauto’s. Wij niet. Wij richten ons puur en alleen op nieuwe mobiliteit.”

Renses benadrukt daarbij dat zijn bedrijf geen merken vertegenwoordigd. “Wij bieden onze klanten onafhankelijk advies. Ons doel is dus niet om iemand merk X of merk Y te verkopen. Het is vooral bij een volledig elektrische auto – maar natuurlijk ook bij een plug-in hybride – van belang om naar de behoeften van een klant te kijken. Hoeveel actieradius heeft iemand nodig? Is een snelle laadtijd belangrijk? En welke financiële voordelen zijn er te behalen?

Door samen met de klant een uitgebreid rekenvoorbeeld in te vullen, kan Renses aantonen wat het overstappen naar een volledig elektrische auto of plug-in hybride iemand kan opleveren. Daarbij kunnen geïnteresseerden bij Renses Alkmaar ook nog eens gemakkelijk de verschillende elektrische modellen van de verschillende merken met elkaar vergelijken. Ze staan allemaal naast elkaar in de showroom.

“De markt voor elektrische auto’s is voor de gemiddelde consument nog vrij ondoorzichtig”, denkt Renses. “Paardenkrachten en liters per 100 kilometer zegt veel mensen wel wat, maar als het over kilowattuur en ampère-uur gaat, wordt het lastiger. Bij Renses Alkmaar willen wij elektromobiliteit begrijpelijk maken. Wij laten de technologie zien, leggen de verschillen uit en putten uit onze jarenlange ervaring voor het beste advies.”
 

Terug naar vorige pagina