Blog

Elektrisch rijden betaalbaarder

Door de relatief hoge prijs van de batterijen zijn volledig elektrische auto’s vooralsnog duurder dan auto’s met een verbrandingsmotor. Althans, voor wie naar de officiële merkdealer gaat. Want elektrospecialist Renses Alkmaar maakt elektrisch rijden betaalbaarder.
 

Voor particulieren is het overstappen op een volledig elektrische auto vaak nog een principebesluit; een manier om een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Want ook al is de prijs van batterijen snel aan het zakken, voorlopig zorgt die ervoor dat elektrische voertuigen minder betaalbaar zijn dan conventionele auto’s. Er is echter voordeel te behalen door niet naar een merkdealer te stappen, maar naar Renses Alkmaar.


“Consumenten zijn voorgeprogrammeerd om naar de dealer te gaan”, zegt directeur André Renses, “maar wij kunnen dezelfde nieuwe auto’s vaak goedkoper aanbieden en zelfs uit voorraad leveren. Wij zijn geen dealer, maar importeur en intermediair. Wij hebben een groot buitenlands netwerk en kopen auto’s in waar dat het goedkoopst is, bijvoorbeeld bij de officiële merkimporteur in Duitsland,  Noorwegen of Frankrijk.” 

Dat betekent ook dat klanten bij Renses Alkmaar de auto van hun keuze eerder of zelfs direct kunnen rijden. “Bij dealers hebben mensen te maken met lange levertijden”, legt Renses uit, “Wij hebben de meeste modellen echter gewoon op voorraad. Dat heeft als bijkomend voordeel dat mensen kunnen langskomen om volledig elektrische of plug-in hybridemodellen van meerdere merken te vergelijken, zowel in onze showroom als tijdens een proefrit.” 

Onafhankelijk advies is belangrijk bij vooral de keuze van een volledig elektrische auto, vindt Renses. “Een EV moet bij de behoeften van een klant passen. Biedt hij genoeg actieradius? Hoe zit het met de laadsnelheid? En welke financiële voordelen levert hij op? Misschien is een gebruikte plug-in hybride wel de beste optie. Wij leveren bijvoorbeeld ook iets oudere modellen die nog twee of drie jaar lage bijtelling hebben.”

Renses Alkmaar is al sinds 2012 gespecialiseerd in elektrische mobiliteit. In die tijd heeft het bedrijf zo’n 3500 volledig elektrische auto’s en plug-in hybrides afgeleverd. “De EV-markt is nu nog vrij onduidelijk voor mensen”, merkt Renses. “Ik zie als de kerntaak van Renses Alkmaar dan ook het geven van onafhankelijk advies. Wij zijn geen dealer. Wij hoeven geen specifiek merk te verkopen. Wij helpen klanten simpelweg met het maken van de beste keuze.”
 

Terug naar vorige pagina