Blog

Circulus brengt duurzame producten samen

Duurzaamheid gaat verder dan elektrische auto’s alleen. Daarom bouwt Renses Alkmaar aan een uniek en innovatief concept genaamd Circulus. In het aan de A9 bij Alkmaar gelegen pand kunnen consumenten binnenkort kennismaken met allerhande groene producten.
 

“Ons belangrijkste doel met Circulus is om duurzaamheid voor de consument begrijpelijk te maken”, legt André Renses, directeur van Renses Alkmaar, uit. “Dat doen we door bijvoorbeeld verschillende soorten zonnepanelen fysiek naast elkaar te zetten. Zo maken we het visueel en kunnen we duidelijk aan klanten uitleggen wat het onderscheid is tussen de producten. Want de markt voor duurzamere producten is voor veel mensen nog ondoorzichtig.”


Circulus draait dus niet alleen om elektrische auto’s en (plug-in) hybrides, benadrukt Renses. In het nieuwe gebouw aan de A9 komen leveranciers van onder meer isolatiematerialen, warmtepompen, zonnepanelen en elektrische motorfietsen samen. Daarbij zijn er vergaderruimtes beschikbaar, is er een grand café ingericht en hebben EV-rijders de mogelijkheid om hun auto aan de snellader te leggen.

Een absolute primeur is te vinden in de werkplaats. Daar heeft Renses Alkmaar een snelle en zeer uitgebreide teststraat voor elektrische auto’s en (plug-in) hybrides aangelegd. In een nabijgelegen wachtruimte kunnen klanten op een monitor rechtstreeks de voortgang van hun auto volgen en direct daarna de testresultaten zien. In dezelfde werkplaats wordt lak- en glasschade verholpen en is een wasstraat aanwezig.

Het ontwerp van Circulus komt uit de koker van bureau KDRA (Kerssens De Ruiter Architecten) en landschapsarchitect John Koomen. De nieuwbouw is vanzelfsprekend zo milieubewust mogelijk aangelegd en heeft daarom ruim 1500 meter aan zonnepanelen op het dak, is aangesloten op het duurzame warmtenet van kringloopenergiebedrijf HVC en heeft een unieke groene gevel die de CO2-uitstoot reduceert.

“Consumenten kunnen voor van alles bij Circulus terecht”, aldus Renses. “Er staan bijvoorbeeld elektrische auto’s van alle merken in de showroom, zodat mensen ze gemakkelijk kunnen vergelijken. Daarbij zijn er experts aanwezig die de ingewikkelde materie rondom zonnepanelen, warmtepompen en meer begrijpelijk kunnen maken. Belangrijk is ook dat ze advies kunnen geven over subsidies en fiscale voordelen, zowel voor particulieren als ondernemers.”

Bekijk hier Circulus

 

Terug naar vorige pagina